Islamsk råd: - Nå er det tid for varme og nærhet

Pakistanere, afrikanere, irakere, iranere, nordmenn. Hundrevis samlet seg i et solidaritetstog til støtte for pårørende og ofre etter terrortragedien.

LA NED BLOMSTER: - Det er viktig at vi deler smerten med de som har mistet sine kjære. Vi må vise solidaritet, varme og nærhet, sier generalsekretær Mehtab Afsar i Islamsk Råd Norge.
Foto: Aleksander Andersen / Scanpix
LA NED BLOMSTER: - Det er viktig at vi deler smerten med de som har mistet sine kjære. Vi må vise solidaritet, varme og nærhet, sier generalsekretær Mehtab Afsar i Islamsk Råd Norge. Foto: Aleksander Andersen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Nasjonalitetene var mange på Grønland torg i ettermiddag, da Islamsk Råd arrangerte et solidaritetstog mot Domkirken i Oslo. Bakgrunnen for det multikulturelle toget, var å vise verden at hele Norge er samlet i sorgen etter de forferdelige hendelsene for en uke siden.

- Nå er det tid for å minnes de drepte og de etterlatte. Vi er inne i en vond og smertefull tid, og det er viktig vi deler smerten med de som har mistet sine kjære. Vi må vise solidaritet, varme og nærhet, sier generalsekretær Mehtab Afsar i Islamsk Råd Norge til NTB.

Imamer, prester, biskop og statsråder Først i toget gikk imamer, prester og biskop Ole Christian Kvarme. Kulturminister Anniken Huitfeldt (Ap) og integreringsminister Audun Lysbakken (SV) var også til stede. Det var også kameratene Shehzad Jamil (32) og Halfdan Schirmer (40).

- Vi er her for å vise kjærlighet, sier Jamil.

- Og solidaritet, sier Schirmer.

- Det er tragisk det som har skjedd. Samtidig er det positivt at vi alle er samlet her, sier Jamil.

Venninnene Rabia Chaudhry (24), Bazga Shabir (25) og Faiza Iqbal (26) gikk også i tog fredag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer