Islamsk Råd kan sprekke - Norges største muslimske menighet truer med å trekke seg

«Uakseptabel vending!!!», skriver Senaid Kobilica, sjefsimam for den største muslimske menigheten i landet på Facebook.

TRUER MED Å TREKKE SEG: Hovedimam i "Det islamske fellesskap Bosnia og Hercegovina" er lite tilfreds med dagens ledelse i Islamsk Råd Norge. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
TRUER MED Å TREKKE SEG: Hovedimam i "Det islamske fellesskap Bosnia og Hercegovina" er lite tilfreds med dagens ledelse i Islamsk Råd Norge. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lederen for Norges største muslimske menighet vil ut av Islamsk Råd (IRN) etter ansettelsen av nikabkledde Leyla Hasic (32).

Senaid Kobilica, sjefsimam for den største muslimske menigheten i landet, er opprørt etter ansettelsen av Hasic, skriver Filter Nyheter.

"Islamsk Råd Norge får fortsette videre uten Det islamske fellesskap Bosnia-Hercegovina i Norge om bord! Uakseptabel vending!!!", skriver han på Facebook, og lenker til en lederartikkel i VG , der ansettelsen karakteriseres som en «bevisst provokasjon» fra Islamsk Råd.

Det islamske Fellesskap Bosnia og Hercegovina har rundt 9.400 medlemmer, og Kobilica var selv leder for Islamsk Råd fram til 2013.

Han bekrefter at sentrale medlemmer nå vurderer om nikabsaken skal få direkte konsekvenser for Islamsk Råd som paraplyorganisasjon. Han sier også at det er aktuelt å melde den bosniske menigheten ut av IRN, men at det ikke er tatt noen beslutning,

IRN representerer for tiden 42 ulike muslimske menigheter med vel 82.000 muslimer som medlemmer, ifølge organisasjonens egenpresentasjon.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer