Islamsk Råd maner til ro

Norske muslimer vil dempe gemyttene både her og i utlandet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Klokka 09.30 i dag møtte Islamsk Råd i Norge (IRN) utenriksminister Jonas Gahr Støre. Organisasjonen la konkrete forslag på bordet til utenriksministeren.

- Vi kan bruke våre kontakter i den muslimske verden, blant annet imaner, arabiske medier og arabiske diplomater til å forklare det norske synet på muhammed-tegningene. Men dette kan vi ikke gjøre uten å ha norske myndigheter i ryggen, sier Mohammed Hamdan, leder av IRN.  Med seg på møtet hadde han Senaid Kobilica, leder for bosniske imamer og nestleder i IRN, og Mehboob-ur-Rehman, leder av imamkomiteen i IRN.

Er døråpnere

Utenriksminister Støre var svært takknemlig for at IRN tok initiativet til møtet.

- Det har kommet konstruktive forslag som vi nå skal sette oss ned å vurdere. IRN har kontakter med miljøer jeg verken har kunnskap eller tilgang til. De har åpnet nye dører for å spre det norske synet, sier Støre, som mener norske muslimer utgjør en ubrukt ressurs i norsk utenrikspolitikk.

- Vi vet hvordan vi kan snakke med muslimer i utlandet, sier Hamdan.

I dag samler millioner av muslimer seg til fredagsbønn. Islamsk Råd i Norge maner norske imamer til å ikke hisse opp stemmningen.- Vi har bedt imanene om enten å legge saken død, eller å roe ned muslimske ungdom som nå føler uro og frustrasjon, sier Hamdan.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.