Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Islamsk stiftelse har kjøpt eiendom for 30 mill.

Regjeringen skal utrede om det er mulig å stanse pengestrømmen til norske trossamfunn fra regimer som ikke støtter religionsfrihet.

POLITIKK: Styreleder Basim Ghozlan i Det Islamske Forbundet kan ikke tro Norge kan vedta noe som er så dumt. Foto: NTB Scanpix
POLITIKK: Styreleder Basim Ghozlan i Det Islamske Forbundet kan ikke tro Norge kan vedta noe som er så dumt. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Kapital): Den islamske Amanastiftelsen kjøper eiendommer over hele landet for å etablere moskeer. Eiendommene finansieres med millioner av kroner fra utlandet, skriver Kapital i dag.

Pengene sluses via en prosjektkonto i Det Islamske Forbundet og nå viser det seg at det allerede i første driftsår ble overført 15,8 millioner kroner i gaver fra det muslimske trossamfunnet Det islamske forbundet.  

Rause pengegaver Den rause pengegaven har finansiert stiftelsens kjøp av en eiendom i Alta, som ble kjøpt mot slutten av 2014 for litt over fire millioner kroner. Også den gamle Handelsskolen i Larvik, som ble kjøpt ved inngangen til 2015 for 17 millioner kroner, er finansiert av denne gaven.  

Mot slutten av fjoråret handlet Amanastiftelsen inn ytterligere to eiendommer. Dermed har stiftelsen ifølge bladet så langt handlet inn norske eiendommer for over 30 millioner kroner.  

Kapital har tidligere også skrevet om hvordan ti ulike muslimske grupperinger i Norge de siste ni årene har kjøpt eiendom for over 160 millioner kroner.  

Bekymring på Stortinget På Stortinget er det bekymring rundt hvordan de muslimske trossamfunnene blir finansiert og Stortinget har bedte regjeringen utrede en ordning som gjør at kun stater som praktiserer religionsfrihet tillates å bistå med finansiering av trossamfunn i Norge.

Regjeringen anmodes videre om å arbeide for å tette alle smutthull i regelverket, herunder bruk av stiftelser.  

- Vi har sett at stater har finansiert opp endel moskeer og det er ikke nødvendigvis at våre menneskerettigheter står i høysetet. Vi har nå gitt regjeringen et arbeidsoppdrag med å se på de ulike støtteordningene og hvordan ting finansieres, sier parlamentarisk leder i Fremskrittspartiet, Harald Tom Nesvik, til bladet. Nesvik er også medlem av Stortingets utenriks- og forsvarskomité.  

Liker ikke forslaget Styreleder Basim Ghozlan i Det Islamske Forbundet er kritiske til forslaget fra Stortinget. Ghozlan betegner forslaget som dumt. 

- Jeg kan ikke tro Norge kan vedta noe som er så dumt. Hvis Norge vil bry seg om tilstanden i land som ikke praktiserer religionsfrihet og menneskerettigheter, så må Norge boikotte disse landene. Har Norge en liste over hvilke land som har en praksis de ikke aksepterer, eller skal de adoptere USAs liste? Dette vil få store konsekvenser for norske interesser i utlandet, sier Ghozlan til Kapital.

Flere økonominyheter Flyktningekrisen sender boligprisene til værs

Hele Norges coronakart