Island anerkjenner palestinsk stat

Overleverte erklæring i dag.

ANERKJENTE PALESTINA: Palestinernes utenriksminister Riad Malki og hans islandske ministerkollega Össur Skarphédinsson holdt torsdag en pressekonferanse etter at Island offisielt anerkjente Palestina som stat. 
          Foto: AFP PHOTO / HALLDOR KOLBEINS /SCANPIX
ANERKJENTE PALESTINA: Palestinernes utenriksminister Riad Malki og hans islandske ministerkollega Össur Skarphédinsson holdt torsdag en pressekonferanse etter at Island offisielt anerkjente Palestina som stat. Foto: AFP PHOTO / HALLDOR KOLBEINS /SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- I dag er dagen da jeg formelt kan overlevere til dere en erklæring om palestinsk selvstendighet i samsvar med den islandske nasjonalforsamlingens vilje, sa Islands utenriksminister Össur Skarphédinsson da han fikk besøk av palestinernes utenriksminister Riad Malki i Reykjavik torsdag.

Alltinget på Island stemte allerede den 29. november for å anerkjenne en palestinsk stat innenfor grensene fra 1967. Hittil har bare noen få europeiske land kommet med en slik anerkjennelse.

Palestinerne sendte tidligere i år en søknad om anerkjennelse og fullt medlemskap i FN til FNs sikkerhetsråd.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer