Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Island åpner for turister fra to land

Island har ikke registrert nye corona-relaterte dødsfall siden 20. april. Den islandske regjeringen åpner dermed opp landets grenser for turister fra to land.

DEN BLÅ LAGUNE: Den blå lagune i Island er en av Islands mest besøkte attraksjoner. Foto: Hannah McKay / Reuters / NTB scanpix
DEN BLÅ LAGUNE: Den blå lagune i Island er en av Islands mest besøkte attraksjoner. Foto: Hannah McKay / Reuters / NTB scanpix Vis mer

Det kunngjorde statsminister Katrín Jakobsdóttir på en pressekonferanse tirsdag, og fortalte at det var Færøyene og Grønland landet åpner sine grenser til, ifølge Reykjavík Grapewine.

- Vi er positivt overrasket over hvor raskt pandemien har redusert seg her i Island, sier landets sjefsepidemolog Thorolfur Gudnason i en pressemelding, lagt ut på regjeringens nettsider.

CORONA: Los Angeles County Sheriff's Department har delt denne videoen. Reporter: Madeleine Liereng / Dagbladet TV Vis mer

Det vil også åpnes for besøkende fra andre land i Schengen- området tidligst 25. mai, skriver NRK. Hvilke land dette gjelder, er foreløpig ikke kjent. I første omgang må besøkende teste seg for smitte og gå i to ukers karantene.

- Det er ekstremt viktig at vi er årvåkne og gjør det vi kan for å minimere risikoen for et nytt utbrudd. Hvis vi ser noen tegn til at viruset gjenopptar seg, er vi forberedt på å iverksette passende tiltak for å lokalisere og reversere smitten, sier Gudnason i pressemeldingen.

Island er landet som har registrert færrest dødsfall knyttet til coronapandemien i Norden, med sine ti totalt. Landet har heller ikke registrert nye smittetilfeller de siste fem dagene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!