Island lagt ut for salg på eBay

Men Björk følger ikke med på kjøpet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Island trenger penger - mye penger. Landet har satt seg i en gjeld så bunnløs at den nærmer 12 ganger landets bruttonasjonalprodukt.

Nå kan folket på «sagaøya» imidlertid vente seg økonomisk førstehjelp fra en driftig brite, som riktignok tar seg store friheter og bruker uortodokse metoder, for en økonomi med stød kurs mot Atlanterhavets dyp.

Ebay-brukeren «lovejoyantiquesemporium» har nemlig lagt landet ut for salg på auksjonsnettstedet.

I salgsannonsen heter det:

«Island, som er grunnlagt i 874 av Ingólfur Arnarson, er det minst folkerike av de nordiske landene med et innbyggertall på 320 000 og et samlet areal på 103 000 kvadratkilometer. Plassert på den midtatlanterske ryggen i det nordlige Atlanterhavet vil Island kunne tilby et beboelig klima og islandshester, men også en vaklende økonomisk situasjon.»

Og for å helle ytterligere kaldt vann i årene på potensielle kjøpere, understrekes det ettertrykkelig med store bokstaver:

«GRØNLAND OG BJÖRK INNGÅR IKKE I AUKSJONEN!»

Det har imidlertid ikke skremt 71 budgivere fra å snuse på prospektet. Ved midnatt var høyeste bud oppe i 250 100 pund (cirka 2,6 millioner kroner) og stadig stigende.

Et skår i gleden for eventuelt kjøpelystne nordmenn, er at auksjonen er geografisk begrenset til kun Storbritannia, og at ausksjonsgjenstanden må hentes ved personlig oppmøte.

PS! «Lovejoyantiquesemporium», som holder til i  South Croydon i Surrey, er tilsynelatende en pålitelig Ebay-selger. Den britiske skøyeren har så langt fått 100 prosent positiv tilbakemelding på sine transaksjoner.

Foto: Ebay.com
Foto: Ebay.com Vis mer
Island lagt ut for salg på eBay

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer