- Island og Norge bør bli én stat!

- Nordmenn er islendinger som ikke turte å dra over havet. Økonomieksperter, kommentatorer og Facebookgrupper vil ha union med Sagaøya.

NORSK? Det er klare fordeler med fusjon, mener islandsk økonomiprofessor. Men islendingene vil ikke bli styrt av nordmenn. Foto: AFP PHOTO / OLIVIER MORIN / Scanpix
NORSK? Det er klare fordeler med fusjon, mener islandsk økonomiprofessor. Men islendingene vil ikke bli styrt av nordmenn. Foto: AFP PHOTO / OLIVIER MORIN / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Flere grupper på det populære nettstedet Facebook foreslår at Island enten blir en del av Norge eller at det opprettes en union mellom landene.

«Kongeriket Norge inviterer herved republikken Island til å bli det 20. norske fylket og del av den norske stat», lyder invitasjonen i Facebookgruppen «Iceland to join the kingdom of Norway».

Dine Penger-redaktør Tom Staavi skriver på sin blogg at regjeringen bør tilby islendingene fusjon med Norge, «så kan vi ta regningen over oljefondet».

«Å slå sammen de to landene begynte som en spøk i kantinen. Men kanskje det både er en interessant og gjennomførbar idé for begge parter», mener økonomieksperten.

E24-kommentator og Twitter-dronning Elin Ørjasæter er helt enig, og sier til Dagbladet at hun snarest vil melde seg inn i Facebook-gruppen som foreslår at Island blir en del av Norge.

Høy selvtillit- Vi er jo samme folk. Det var de tøffeste nordmennene som dro dit, og nordmenn er islendinger som ikke turte å dra over havet. Det ser man godt på kulturen; de er veldig dyktige. Islendinger er arbeidsomme, morsomme og drikker på en norskere måte enn nordmenn, sier Ørjasæter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.