Island redder Glitnir

- Denne løsningen sikrer bankens fremtid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Islandske myndigheter har besluttet å kjøpe 75 % av aksjene i den islandske banken Glitnir.

Kjøpet koster islandske myndigheter over 600 millioner euro. Nesten 5 milliarder norske kroner.

Ifølge NA24 skal banken ha fått en akutt krise etter at bankens kortsiktige finansmuligheter fikk en dramatisk nedgang som følge av den globale finanskrisen de siste ukene.

- Jeg beklager at vi ikke lyktes med å løse dette slik vi planla det fra begynnelsen, men denne løsningen sikrer bankens fremtid, sier bankens styreformann Þorsteinn Már Baldvinsson ifølge DI.se.

Løsningen ble å kontakte den islandske sentralbanken som besluttet å kjøpe finansforetaket.

Flere europeiske banker har måtte be staten om hjelp de siste dagene. I helgen måtte engelske myndigheter redde Bradford  & Bingeley, mens Nederland, Luxemburg og Belgia - også kjent som Benelux-landene - gikk inn i Fortis for å forhindre en domino-effekt i det europeiske finansmarkedet.

Dagbladet.no følger saken.

REDDES AV MYNDIGHETENE: Glitnir, som nå er blitt reddet av den islandske stat, er hovedsponsor til Oslo Maraton, der kronprinsesse Mette-Marit var en av deltakerne. Foto: Håkon Mosvold Larsen/SCANPIX
REDDES AV MYNDIGHETENE: Glitnir, som nå er blitt reddet av den islandske stat, er hovedsponsor til Oslo Maraton, der kronprinsesse Mette-Marit var en av deltakerne. Foto: Håkon Mosvold Larsen/SCANPIX Vis mer
Island redder Glitnir