GIR PENGENE TILBAKE: Administrasjonsstyret i den islandske banken Kaupthing garanterte fredag for alle norske innskudd i banken.Foto: REUTERS/Bob Strong
GIR PENGENE TILBAKE: Administrasjonsstyret i den islandske banken Kaupthing garanterte fredag for alle norske innskudd i banken.Foto: REUTERS/Bob StrongVis mer

Island skal dekke norske Kaupthing-tap

Alle innskytere får pengene sine tilbake.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Administrasjonsstyret i den islandske banken Kaupthing avgjorde fredag at alle kundene i den norske filialen av banken får tilbake de tapte pengene.

Avtalen som ble inngått fredag, må imidlertid godkjennes av Kredittilsynet i Norge og den islandske motparten før den trer i kraft, opplyser administrasjonsstyret i en pressemelding.

Avtalen innebærer at alle innskyterne i den norske avdelingen av banken får pengene tilbake. Det betyr at også kunder som hadde innskudd på mer enn 2 millioner kroner, og som dermed ikke ble dekket av Bankenes Sikringsfond, vil få pengene tilbake.

- Alle innskyterne vil i praksis få dekket sitt tap, også de som hadde over 2 millioner kroner i innskudd, sier administrasjonsstyrets leder Bjarne Borgersen til E24.

Han hadde fredag ikke totalbeløpet klart, men sier det dreier seg om et par titalls millioner kroner inkludert renter.

(NTB)