Island varsler gjennombrudd

Islands assisterende helsedirektør, Kjartan Hreinn Njálsson, forteller til Dagbladet at de håper å nå null registrerte aktive infeksjoner veldig snart.

POSITIV: Onsdag forteller Islands assisterende helsedirektør, Kjartan Hreinn Njálsson, til Dagbladet at de håper å knekke coronaviruset innen kort tid. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag forteller Islands assisterende helsedirektør, Kjartan Hreinn Njálsson, til Dagbladet at de håper å knekke coronaviruset innen kort tid.

Varsler gjennombrudd

Siden 6. mai har det blitt registrert bare ett nytt tilfelle på Island. Totalt er det registrert bare tre aktive infeksjoner på nåværende tidspunkt.

- Denne trenden har pågått de siste ukene, og vi håper å nå null aktive infeksjoner veldig snart. Samtidig er vi fullstendig klar over at det er ekstremt sannsynlig at viruset fortsatt eksisterer i befolkningen vår. Vi tror ikke at vi har fjernet viruset, og vil selvfølgelig fortsette å lete etter det, sier Njálsson til Dagbladet og fortsetter:

- Når vi har nådd to uker uten registrerte aktive infeksjoner, så vil det være et stort gjennombrudd for oss. Det vil være et tegn på at viruset er nesten helt fjernet fra befolkningen vår. Dersom det går to uker uten aktive infeksjoner, vil vi være veldig tilfreds.

Spesielt tilfelle

Njálsson påpeker at Island er et veldig spesielt tilfelle siden de er en øy med en liten befolkning sammenliknet med andre land. Samtidig har de et bra helsevesen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer