- Island vil være tilbake i 2010

EU-medlemsskap er ikke på agendaen.

- SNART OPPE OG GÅR: Statsminister Geir Haarde i Island mener landet vil være tilbake igjen i 2010. Foto: EPA/MARKKU OJALA/SCANPIX
- SNART OPPE OG GÅR: Statsminister Geir Haarde i Island mener landet vil være tilbake igjen i 2010. Foto: EPA/MARKKU OJALA/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Islands ambassadør til Norge har merket seg at EU-vinden har snudd på den økonomisk skakkjørte sagaøya. Men en EU-søknad er ikke på regjeringens agenda, sier Sigridur Dúna Kristmundsdottir.

Ferske meningsmålinger viser at hele 68 prosent av islendingene ønsker forhandlinger om medlemskap, mens 72 prosent mener det er viktig for landets skjøre valuta at den islandske krona blir erstattet av euroen.

 - Det er riktig at meningsmålingene har vist at en større del av islendingene er positive til å vurdere søknad om EU-medlemskap. Men ingen ting skjer raskt. En EU-søknad er ikke på agendaen i dag, sier ambassadør Sigridur Dúna Kristmundsdottir til NTB.

- EU ikke aktuelt

I kjølvannet av den økonomiske krisen har EU-motstanden begynt å slå sprekker i det konservative Selvstendighetspartiet. Også Senterpartiets islandske motstykke er på god vei mot å gå inn for at Island søker medlemskap.

Det har dessuten vært spekulert på om den islandske regjeringen planlegger å levere en søknad allerede i løpet av 2009 og at et medlemskap kan være realisert allerede i 2011, samme år som Kroatia ventes å ta inn i EU-varmen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer