VALUTASKIFTE?  Det er et «åpent spørsmål» om Island vil beholde sin egen valuta eller gå over til euro eller et dollarbasert system, sier statsminister Geir Haarde. Foto: LEHTIKUVA / Antti Aimo-Koivisto/SCANPIX
VALUTASKIFTE? Det er et «åpent spørsmål» om Island vil beholde sin egen valuta eller gå over til euro eller et dollarbasert system, sier statsminister Geir Haarde. Foto: LEHTIKUVA / Antti Aimo-Koivisto/SCANPIX Vis mer

Islands statsminister åpen for valutaskifte

- Ser på muligheten for euro eller et dollarbasert system.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Det er et «åpent spørsmål» om Island vil beholde sin egen valuta eller gå over til euro eller et dollarbasert system, sier statsminister Geir Haarde.


Island er hardt rammet av den internasjonale finanskrisen og Haarde er av den grunn hardt presset på hjemmebane.

- Enkelte ser på muligheten for et dollarbasert system eller å ta i bruk euro. For øyeblikket er dette et åpent spørsmål, sier statsministeren.

Island er ikke medlem av EU, men Haarde har luftet tanken om å søke medlemskap som følge av finanskrisen der landets tre største banker måtte reddes av staten.

Haarde legger til at hans hovedoppgave på det nåværende tidspunkt er å stabilisere den islandske kronen.

NTB

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer