EXIT HAARDE? Hvis Geir Haarde tvinges til å legge inn årene, blir Islands regjering den første i Europa som trekker seg som et resultat av den globale finanskrisen. Foto AFP/Scanpix
EXIT HAARDE? Hvis Geir Haarde tvinges til å legge inn årene, blir Islands regjering den første i Europa som trekker seg som et resultat av den globale finanskrisen. Foto AFP/ScanpixVis mer

- Islands statsminister kan bli nødt til å trekke seg i helgen

Islands statsminister Geir Haarde kan bli nødt til å trekke seg allerede denne helgen, ifølge en talsmann for regjeringen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Islands statsminister Geir Haarde kan bli nødt til å trekke seg allerede denne helgen, ifølge en talsmann for regjeringen.

Haarde diskuterte lørdag regjeringens framtid med utenriksminister Ingibjörg Solrun Gisladottir. Hun er også leder for det sosialdemokratiske partiet som er i koalisjon med Haardes Selvstendighetsparti.


Statsministerens talsmann Kristjan Kristjansson sier til nyhetsbyrået AP at det er mulig Gisladottir vil foretrekke å bryte samarbeide med Haarde.


Det vil gjøre det mulig å danne en mindretallsregjering som kan styre fram til nyvalget som etter planen skal holdes i mai.

Hvis Haarde tvinges til å legge inn årene, blir Islands regjering den første i Europa som trekker seg som et resultat av den globale finanskrisen.

(NTB)