Islands statsminister omringet av rasende demonstranter

Angrepet i bilen med snøballer og egg. Måtte hjelpes vekk av politiet.

DEMONSTRASJONER:  Flere tusen mennesker har demonstrert utenfor parlamentsbygningen og regjeringsbygningen i dag. Demonstrantene krever at regjeringen og ledelsen i sentralbanken trekker seg. Foto: Magnus J. Cornette
DEMONSTRASJONER: Flere tusen mennesker har demonstrert utenfor parlamentsbygningen og regjeringsbygningen i dag. Demonstrantene krever at regjeringen og ledelsen i sentralbanken trekker seg. Foto: Magnus J. Cornette Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Islands statsminister Geir H. Haarde ble i dag angrepet av rasende demonstranter i Reykjavik.

Demonstrantene slo i statsministerens bil med flasker og kastet egg, melder Reuters. 

Snøballer ble også brukt som våpen i statsministerangrepet, forteller et øyenvitne til Dagbladet.no. Demonstrantene har også knust ruter i regjeringsbygningen og kastet malingbomber og egg på parlamentet.

- De klarte å omringe statsministerens limousin utenfor regjeringsbygningen. De slo på den og kastet snø og egg, men så kom politiet og hjalp ham slik at han klarte å kjøre unna, forteller Magnus J. Cornette, til Dagbladet.no.

Krever avgangDette er den andre dagen på rad med hissige demonstrasjoner i den islandske hovedstaden. I går måtte politiet ta i bruk tåregass og batonger for å få kontroll, og 13 personer ble arrestert.

Demonstrasjonene betegnes som de verste siden 1949, da landet ble med i NATO, av det svenske nyhetsbyrået TT. - Vi demonstrerer fordi vi krever at regjeringen og styret i sentralbanken må gå av. De har skaffet oss en kjempegjeld. Folk er ikke fornøyd med at de ikke tar ansvar for det de har gjort, sier Cornette.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer