<strong>FÅR OPPMERKSOMHET:</strong> Fotgjengerfeltet i 3D får mye oppmerksomhet. Foto: Gautur Ívar Halldórsson / Vegamálun GÍH
FÅR OPPMERKSOMHET: Fotgjengerfeltet i 3D får mye oppmerksomhet. Foto: Gautur Ívar Halldórsson / Vegamálun GÍH Vis mer

Island:

Islandsk fotgjengerfelt går verden rundt

Håper det får bilistene til å senke farten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I byen Ísafjörður, nordvest på Island, har et helt spesielt fotgjengerfelt fått mye oppmerksomhet.

Det skriver avisa Framtida, som også har snakket med mannen bak verket.

- Medieoppmerksomheten har vært vill. Vi var sikre på at islandske medier ville dekke dette, men ikke medier i resten av verden, sier Gautur Ívar Halldórsson, direktør i det islandske selskapet Vegamálun GÍH til avisa.

Kjøre saktere

Medier som spanske El Pais og tyske Kleine Zeitung har omtalt verket.

Håpet er at fotgjengerfeltet i 3D skal bidra til at bilister reduserer farten. Island er det landet i verden med flest biler per innbygger, og for hver 1,6 innbygger er det en personbil.

Ideen til fotgjengerfeltet kom fra New Delhi i India, hvor tredimensjonale fotgjengerfelt ofte brukes for å få bilene til å kjøre saktere.

Det tok ikke lang tid å gjennomføre prosjektet. Forslaget ble sendt inn til den islandske transportmyndigheten og politiet i forrige måned og det tok bare noen få uker å få det godkjent, skriver Iceland Review.

- Mye oppmerksomhet

- Det virker som folk liker det og vi har fått mye oppmerksomhet, spesielt i sosiale medier. Nå planlegger vi å gjøre dette flere steder og vil bruke andre farger og fasonger, skriver Halldórsson i en e-post til Dagbladet.

Han legger til at han gjerne tar turen til Norge for å gjøre det samme.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer