KJØPTE MYE: Det islandske selskapet Baugur har ekspandert med en utrolig fart de siste årene. Men nå er det full betalingstans i selskapet, som blant annet eier deler av Debenhams. Foto: Steve Woods/Scanpix
KJØPTE MYE: Det islandske selskapet Baugur har ekspandert med en utrolig fart de siste årene. Men nå er det full betalingstans i selskapet, som blant annet eier deler av Debenhams. Foto: Steve Woods/ScanpixVis mer

Islandsk storselskap betaler ikke

Eier Magasin og Illum i København, Debenhams, French Connection og House of Fraser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det islandske selskapet Baugur har innstilt sine betalinger. Baugur eier varehusene Magasin og Illum i København, og har andeler i britiske Debenhams, French Connection og House of Fraser.

Baugur varslet betalingsstans onsdag, etter at selskapet ifølge nyhetsbyrået Ritzau lenge har kjempet for å overleve. Selskapet blomstret under de gode tidene på Island rett etter århundreskiftet, men har senere vært rammet av finanskrisen på Sagaøya.

- Baugur og en rekke av dets heleide datterselskaper har i dag bedt en domstol i Reykjavik sette i gang prosessen med betalingsstans. Dette er i selskapets egen så vel som i alle dets kreditorers interesse, het det i en kunngjøring fra selskapet.

En talsmann for Magasin sa at kundene ikke behøver å bekymre seg for det kjente stormagasinet i sentrum av København.

- Vi har ingen lån, tilgodehavender eller andre mellomværende på Island, framholdt Carsten Fensholt.

Baugur Groups grunnlegger Johannes Jonsson og hans sønn Jon Asgeir Johannesson har de siste årene vært mye omtalt i mediene. I 2006 ble Jon Asgeir Johannesson frikjent for anklager om økonomisk kriminalitet.

(NTB)