Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Islandske ministre hacket

Opplysninger og tekstmeldinger fra statsråder og titusenvis av andre Vodafone-kunder på Island er publisert på internett etter et hackerangrep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tekstmeldinger blant annet fra islandske ministre og parlamentarikere er lagt ut offentlig på internett.

Det samme er passord og andre personlige opplysninger knyttet til 77.000 Vodafone-kunder etter at en tyrkisk hackergruppe brøt seg inn i teleselskapets servere, melder det islandske nettstedet The Reykjavik Grapevine , som siterer kringkastingsselskapet RÚV.

Nettside stengt Først sa Vodafone at ingen personlige kundeopplysninger var kommet på avveie etter angrepet.

Men etter at islandske medier i løpet av lørdagen fant tekstmeldinger og andre kundeopplysninger på internett, ble hele selskapets nettside stengt.

Foruten tekstmeldinger er passord og bankopplysninger blitt tappet av hackerne. Tekstmeldingene som er offentliggjort, kan tyde på å stamme fra tre vilkårlige dager i løpet av de siste tre årene.

Gjengis Lørdag kveld gjengis interne tekstmeldinger mellom kjente politikere på Island i mediene. Det avsløres hemmelige møter og avtaler om avstemninger i nasjonalforsamlingen. Ifølge RÙV vil det vil ta lang tid å gå gjennom alle dataene som er lagt ut, men oppgir at opplysningene er lett tilgjengelige.

— Det eneste som trengs er å søke etter telefonnumre og en melding vises over hva en ønsker å lese, skriver kanalen.

Vodafone oppfordret alle kunder til å bytte passord til sine personlige sider lørdag, og ba spesielt dem som også opererte med samme passord andre steder, om å skifte.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media