Islendingen Kristinn er Wikileaks' nye ansikt

Lover å fortsette å lekke hemmelige dokumenter. - Arrestasjonen av Assange vil ikke påvirke oss.

WIKILEAKS NYE ANSIKT: Wikileaks-talsmann Kristinn Hrafnsson (t.h) har de siste månedene blitt en stadig mer synlig talsmann. Foto: Reuters/Paul Hackett/Scanpix
WIKILEAKS NYE ANSIKT: Wikileaks-talsmann Kristinn Hrafnsson (t.h) har de siste månedene blitt en stadig mer synlig talsmann. Foto: Reuters/Paul Hackett/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Wikileaks-grunnlegger Julian Assange har tidligere uttalt at han i starten prøvde hardt å unngå at organisasjonen skulle ha noe ansikt utad på grunn av frykt for folk på egotripp.

Men dette skal ha ført til forstyrrende elementer da blant annet tilfeldige enkeltpersoner hevdet å representere dem.

«Slått av lynet» - Til slutt måtte noen være ansvarlig, og i den prosessen ble jeg lynavlederen, sa Assange i en nettprat med The Guardians lesere.

Men i går slo lynet ned: Julian Assange ble arrestert og nektet kausjon i London, etter at han selv meldte seg på en politistasjon som følge av en internasjonal og europeisk etterlysning fra svenske myndigheter som mistenker han for seksuelle overgrep.

- Vi fortsetter som planlagt og arrestasjonen vil ikke påvirke oss. Vi vil fortsette å lekke hemmelige dokumenter som før, sier Kristinn Hrafnsson til Dagbladet.

Nytt Wikileaks-ansikt Islendingen Hrafnsson er tidligere gravejournalist i den islandske statskanalen RUV, og har jobbet for Wikileaks siden april. Han er en av Wikileaks to ansikter utad, men med Assange fengslet, er han for tiden det eneste Wikileaks-talsmannen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer