TALTE: Justisminister Knut Storberget talte foran flere hundre sørgende i forbindelse med gravleggingsseremonien. Foto: Håkon Eikesdal
TALTE: Justisminister Knut Storberget talte foran flere hundre sørgende i forbindelse med gravleggingsseremonien. Foto: Håkon EikesdalVis mer

Isma (19) gravlegges nå

Justisminister Knut Storberget til stede på Hamar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HAMAR/OSLO (Dagbladet): Isma Brown (19) var en av de mange som mistet livet i massakren på Utøya på fredag. Han ble bekreftet omkommet i går.

I dag gravlegges han på Hamar.

Seremonien startet like etter 14.45, da kom kista kjørende til Hol gravlund. Flere hundre sørgende har møtt opp for å si farvel. Familien kom etter bønn i moskeen og privat samling.

Til stede er blant annet Ismas nære venn, «Mo» Abdi Farah, kjent fra programmet «X Factor» på TV 2. Han var også til stede på Utøya, men kom fra det med livet i behold.

Justisminister Knut Storberget kom tidlig og tok seg god tid til å hilse på alle pårørende. Også flere av de som overlevde på Utøya er til stede.

BLOMSTERHILSEN: Dette bildet er tatt før seremonien begynte i dag. Foto: Håkon Eikesdal
BLOMSTERHILSEN: Dette bildet er tatt før seremonien begynte i dag. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer

Isma Browns egentlige navn er Ismail Haji Ahmed. 19-åringen har også opptrådt på TV. Han var med i «Norske Talenter» på TV 2 denne våren.

Også Ismas bror Khalid (32) var til stede på Utøya.

- Hver sommer har vi gledet oss til å dra til Utøya. Nå må vi holde sammen og vise at vi er sterke. Jeg skal fortsette med politikk. Det skylder jeg broren min, har Khalid Haji Ahmed tidligere sagt til Dagbladet.

Isma var nest yngste bror i en søskenflokk på åtte. Også Khalids yngste bror var på Utøya. Han kom uskadd fra hendelsen.

STORT OPPMØTE: Flere hundre sørgende har samlet seg for å ta et siste farvel med 19 år gamle Ismail Haji Ahmed. Foto: Håkon Eikesdal
STORT OPPMØTE: Flere hundre sørgende har samlet seg for å ta et siste farvel med 19 år gamle Ismail Haji Ahmed. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer