BER:  Ett av familiemedlemmene til en innesperret gruvearbeider i bønn. FOTO: AP/SCANPIX.
BER: Ett av familiemedlemmene til en innesperret gruvearbeider i bønn. FOTO: AP/SCANPIX.Vis mer

Isolerer seg og spiser dårlig

Fem av gruvefangene i Chile viser tegn på depresjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
Påkjenningen har begynt å tære på de 33 gruvearbeiderne som har vært fanget i tre uker under jorda i Chile. Fem av dem viser tegn på depresjon.

De fem ville ikke være med på videoen de andre lagde for å vise familiene at de er ved godt mot enda de nå har fått beskjed om at det kan vare lenge før de er ute igjen.

- Fem av gruvearbeiderne isolerer seg, spiser dårlig og ville ikke være med på videoen. Det kaller vi depresjon, sa helseminister Jaime Manalich fredag.

Terapi via intercom Han sier at en psykiater skal forsøke å gi dem terapi via et intercomsystem som nå er heist ned til dem.

Ingeniørene sier det kan ta fire måneder å bore en redningstunnel som er stor nok til å heise mennene opp en etter en fra den mørke gruvegangen 700 meter under bakken.

Et enormt bor er nå montert og på plass ved gruva.

Borer mandag Boringen begynner trolig mandag etter at det er støpt et betongfundament boret skal stå på, ifølge ingeniøren som er ansvarlig for redningsarbeidet, Andrés Sougarret.

Boret kan drille 20 meter om dagen når det først er i gang. Det første hullet som bores, må utvides etterpå for å bli stort nok til å hente opp mennene.

(NTB-AFP-DPA).

Det digre boret som skal drille en tunnel for å hente opp de 33 gruearbeiderne som er fanget under bakken i Chile. Boret er klar til drilling søndag eller mandag. Foto: REUTERS / Ivan Alvarado / SCANPIX

 BORER MANDAG:  Det digre boret som skal drille en tunnel for å hente opp de 33 gruearbeiderne som er fanget under bakken i Chile. Boret er klar til drilling søndag eller mandag. Foto: REUTERS / Ivan Alvarado / SCANPIX.
BORER MANDAG: Det digre boret som skal drille en tunnel for å hente opp de 33 gruearbeiderne som er fanget under bakken i Chile. Boret er klar til drilling søndag eller mandag. Foto: REUTERS / Ivan Alvarado / SCANPIX. Vis mer