Smitteutbrudd i Det hvite hus

Isolert: - Som en spøkelsesby

En potensiell skjebnekveld venter i USA. Samtidig er Det hvite hus åsted for et coronautbrudd med over 30 smittede. Der sitter Donald Trump selv isolert.

DESINFISERER: Se bilder fra innsiden av et øde Det hvite hus, slik du aldri har sett det før. Foto: NTB. Reporter: Jeanette N. Vik Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Natt til torsdag sendes visepresidentkandidatene Mike Pence og Kamala Harris ut i ringen mot hverandre.

Det vil være første gang de to møtes for å måle krefter med hele nasjonens øyne rettet mot seg. At president Trump (74) er coronasmittet og at motstander Biden (77) er tidenes eldste kandidat gjør heller ikke interessen for de to «arvtakerne» mindre.

Ikke til å kjenne igjen

Visepresidentdebatten skjer midt i en periode der amerikanerne og verden ikke får nok av nyheter om hva som skjer med Trumps coronasykdom. Mens visepresidentkandidatene møtes i OL-byen Salt Lake City i Utah - sitter presidenten coronaisolert i Det hvite hus omkring 3000 kilometer unna.

Attpåtil er presidenthovedkvarteret i en forfatning som ikke er til å kjenne igjen. Smitten har nemlig ført til radikale endringer på innsida av «The west wing» - den helligste fløyen. Her jobber vanligvis hoffet til Donald Trump.

Avstengt

Det er en stor organisasjon av rådgivere, jurister, lobbyister, kommunikasjonsfolk, politikere og embets- og militærfolk. I tillegg er det journalistene som jakter nyheter hver dag. Innerst i hjørnet - i Det ovale kontor - jobber Trump med en rekke offisielle oppgaver.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer