Andrew Cuomo

Isolert: - Uforsvarlig og farlig

New Yorks guvernør, Andrew Cuomo, ble hyllet ved begynnelsen av pandemien. Nå sitter han fullstendig politisk isolert etter seks anklager om seksuell trakassering, men slår fortsatt hardt tilbake.

UNDER PRESS: New York-guvernør Andrew Cuomo ble fotografert med et pledd mens han snakket i telefonen utenfor guvernørboligen fredag. REUTERS/Angus Mordant
UNDER PRESS: New York-guvernør Andrew Cuomo ble fotografert med et pledd mens han snakket i telefonen utenfor guvernørboligen fredag. REUTERS/Angus Mordant Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Seks kvinner hevder at Cuomo (63) har seksuelt trakassert dem. En av kvinnene hevder at Cuomo befølte henne da de to var alene i guvernørboligen i fjor.

I tillegg er Cuomo i hardt vær for å ha dekket over dødstallene ved New Yorks sykehjem under coronapandemien.

Et flertall av de demokratiske politikerne i delstatsforsamlingen har bedt den demokratiske guvernøren om å trekke seg. Det har også New York-ordfører Bill de Blasio.

- Misbruk

Fredag kom enda et alvorlig skudd for baugen for Cuomo. De to fremste folkevalgte i New York, senatorene Chuck Schumer og Kirsten Gillibrand, vil nå også at Cuomo skal trekke seg etter anklagene.

- Vi berømmer de modige personene som har stått fram med de alvorlige anklagene om misbruk og upassende oppførsel. På grunn av flere troverdige anklager er det klart at guvernør Cuomo har mistet tilliten fra sine politiske støttespillere og folket i New York. Guvernør Cuomo bør gå av, sier de to senatorene i en uttalelse.

Andre framtredende demokratiske politikere, som kongressrepresentantene Jerry Nadler, Alexandria Ocasio-Cortez, Patrick Maloney og Brian Higgins har gitt uttrykk for det samme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer