Isolert bygd fikk mat, melk og røyk

FORSØL i Hammerfest (Dagbladet): For ei uke siden ble bygda Forsøl isolert fra resten av Hammerfest på grunn av ras og gjensnødd vei. I går kom hjelpen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kystvakta stampet seg gjennom bølger og snødrev - og leverte telefonbestilte matvarer til sultne, tørste og røyksugne beboere.

De hardbarkede sto bokstavelig talt i matkø da kystvaktskipet «Kongsøy» la til kai etter en strevsom halvannen time langs kysten.

Fikk som bestilt

Frode Lorentzen og sønnen Geir-Arne (13) tok i mange tak. De bar i land både familiens bestilling og matvarer til barnehagen, skolen og SFO-en i Forsøl.

- Sjokolade. Jeg gleder meg mest til å spise melkesjokolade, slo Geir-Arne fast etter å ha fått festet eskene på snøscooter og andre transportmidler.

Melk og tobakk

- Melk til ungene, sigaretter til kjerringa og tobakk til meg sjøl. Det er jeg mest glad for, sa Frode Lorentzen, som er far til Geir-Arne og to unger til.

Andre var mer opptatt av det ytre:

- Jeg har bestilt sjampo og hårspray, fortalte Anita Palmer (27). Også melk og vaskemiddel hadde alenemammaen ringt inn bestilling på.

Lita bygd

Forsøl har 250 innbyggere, hvorav mange jobber inne i Hammerfest.

- Jeg er født og oppvokst her, og nekter å gi opp. Så lenge vi får mat og forsyninger, ser jeg ingen problemer med å bo i Forsøl. Værforholdene er akkurat like ille i Hammerfest, mener Anita Palmer.

Frode Lorentzen vil også bli. Men han kritiserer veivesenet for å ha neglisjert lærdommen fra forrige katastrofeår (1997).

- Én skikkelig snøfreser er alt som finnes. Det holder ikke. Vi visste jo at det ville komme et nytt kriseår før eller seinere. Men det skal spares penger. Det går utover oss i Forsøl, mener Lorentzen.

gunnar.hagen@dagbladet.no

I KØ ETTER MAT: Beboerne i Forsøl møtte mannsterke opp på kaia da kystvakta kom med de lenge etterlengtede kolonialvarene fra byen.