Isolert på plattform i Nordsjøen

Mistanke om svineinfluensa på Veslefrikk B.

PÅMINNELSE:  Passasjerer på flyplassene blir minnet om forsiktighetsregler rundt svineinfluensa - her på Gardermoen. Foto: BJØRN SIGURDSØN, SCANPIX.
PÅMINNELSE: Passasjerer på flyplassene blir minnet om forsiktighetsregler rundt svineinfluensa - her på Gardermoen. Foto: BJØRN SIGURDSØN, SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): En arbeider på plattformen Veslefrikk B på Veslefrikk-feltet i Nordsjøen er isolert med mistanke om svineinfluensa.

- Den plattformansatte ble isolert på lugaren i dag, og blir fulgt opp av helsepersonell ombord, sier vakthavende informasjonssjef Eskil Eriksen i StatoilHydro til Dagbladet.

Den oljeansatte blir på plattformen til helsepersonellet gir klarsignal til friskmelding. Det er om lag 140 personer i jobb på Veslefrikk B nå.

Ikke munnbind-Denne situasjonen fører ikke til noen endringer med jobbingen ute på plattformen eller den løpende utskiftingen av mannskaper til og fra land. Hygienereglene er innskjerpet for alle som jobber på våre plattformer. Vi har ikke gitt pålegg om at de ansatte må jobbe med munnbind, sier Eriksen.StatoilHydro vil ikke oppgi kjønn eller alder på den isolerte oljearbeideren under henvisning til taushetsplikten.

- Dette er den eneste smittesituasjonen av dette slaget vi har i hele vår virksomhet nå, sier Eriksen.Både olje og pumpes opp fra Veslefrikk B, som ligger vest av Bergen. De fleste av mannskapene blir fløyet til og fra jobb via Bergen lufthavn Flesland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer