Isolert på plattform i Nordsjøen

Mistanke om svineinfluensa på Veslefrikk B.

 PÅMINNELSE:  Passasjerer på flyplassene blir minnet om forsiktighetsregler rundt svineinfluensa - her på Gardermoen. Foto: BJØRN SIGURDSØN, SCANPIX.
PÅMINNELSE: Passasjerer på flyplassene blir minnet om forsiktighetsregler rundt svineinfluensa - her på Gardermoen. Foto: BJØRN SIGURDSØN, SCANPIX.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no): En arbeider på plattformen Veslefrikk B på Veslefrikk-feltet i Nordsjøen er isolert med mistanke om svineinfluensa.

- Den plattformansatte ble isolert på lugaren i dag, og blir fulgt opp av helsepersonell ombord, sier vakthavende informasjonssjef Eskil Eriksen i StatoilHydro til Dagbladet.

Den oljeansatte blir på plattformen til helsepersonellet gir klarsignal til friskmelding. Det er om lag 140 personer i jobb på Veslefrikk B nå.

Ikke munnbind
-Denne situasjonen fører ikke til noen endringer med jobbingen ute på plattformen eller den løpende utskiftingen av mannskaper til og fra land. Hygienereglene er innskjerpet for alle som jobber på våre plattformer. Vi har ikke gitt pålegg om at de ansatte må jobbe med munnbind, sier Eriksen.
StatoilHydro vil ikke oppgi kjønn eller alder på den isolerte oljearbeideren under henvisning til taushetsplikten.

- Dette er den eneste smittesituasjonen av dette slaget vi har i hele vår virksomhet nå, sier Eriksen.
Både olje og pumpes opp fra Veslefrikk B, som ligger vest av Bergen. De fleste av mannskapene blir fløyet til og fra jobb via Bergen lufthavn Flesland.