Ispropp skapte flom

Flere bedrifter under vann etter isgang i Ørskog.

ISPROPP: En vel fem meter tykk ispropp presser seg mot Valgermo Bru på Sunnmøre etter at isen løsnet i går kveld og fører til at industrifeltet i bakgrunnen flommet over av en meter med vann og issørpe. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Dagbladet
ISPROPP: En vel fem meter tykk ispropp presser seg mot Valgermo Bru på Sunnmøre etter at isen løsnet i går kveld og fører til at industrifeltet i bakgrunnen flommet over av en meter med vann og issørpe. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ÅLESUND (Dagbladet): Mildværet de siste dagene har skapt farlige situasjoner med ras og flom mange steder på Vestlandet.

Naturkreftene har resultert i skader på både mennesker og materiell.

Tatt av isen I Sogn ogFjordane ble Kåre Olav Gjesdal (49) alvorlig skadd mandag da en ispropp løsnet i Gjesdalselva i Jølster og tok ham med seg.

49-åringen jobbet med forskaling i elven da proppen løsnet og en to meter høy vegg av is og vann førte ham med seg nedover elva. I tillegg til å være kraftig forslått påførte Gjesdal seg en punktert lunge og to brukne ribben, melder NRK Sogn og Fjordane. Kolleger av 49-åringen fikk reddet ham opp av elva.

Evakuerte skole I samme fylke ble Horningdal skule holdt stengt og de 180 elevene evakuert da en ispropp som hadde samlet seg opp i elva ved skolen ble for farlig. Sent mandag kveld løsnet proppen uten å gjøre større skader.

Så bra gikk det ikke i Ørskog på Sunnmøre natt til i dag. Mildværet fikk enorme masser med is og snø til å sette seg i bevegelse ned mot sentrum. Ved Valgermo bru ble det full stopp. Brua og et minikraftverk fikk ismassene til å hope seg opp og det ble raskt dannet en over fem meter tykk massiv propp av is og skog som kom sammen med ismassene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer