Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Israel: - Europas syn på omskjæring er rasistisk

Reagerer kraftig på Europarådets resolusjon om rituell omskjæring av guttebarn.

ISRAEL REAGERER: Israels utenriksdepartementet reagerer på Europas syn på omskjæring og omtaler det som rasistisk. Her er Israels statsminister Bejamin Netanyahu på FNs talerstol denne uka. Foto: Richard Drew / AP / NTB Scanpix
ISRAEL REAGERER: Israels utenriksdepartementet reagerer på Europas syn på omskjæring og omtaler det som rasistisk. Her er Israels statsminister Bejamin Netanyahu på FNs talerstol denne uka. Foto: Richard Drew / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Følg omskjæringsdebatten på Dagbladet.no:
Argumentene for omskjæring er det beste argumentet mot
De gode hensikters intoleranse

Israel reagerer kraftig på Europarådets resolusjon om rituell omskjæring av guttebarn og kaller den rasistisk og antireligiøs.

Europarådet har oppfordret sine 47 medlemsstater til å sikre at medisinske og sanitære vilkår oppfylles når barn omskjæres. Rituell omskjæring utføres ofte på jødiske og muslimske guttebarn i ung alder.

Rådets parlamentarikerforsamling stemte tidligere denne uken for en resolusjon som manet til dialog mellom leger og religiøse representanter - «for å hanskes med noen av de gjeldende tradisjonelle metodene, som ikke tar hensyn til barnets beste og det siste innen medisin».

I jødedommen gjennomføres rituell omskjæring ofte av en religiøs person som har spesialisert seg på praksisen.

Israels utenriksdepartement går hardt ut mot Europarådets uttalelse, og mener den gir næring til «rasistiske strømninger». Påstandene om at omskjæring skader unge gutters helse er feil og mangler bevis, mener Israel, som krever at resolusjonen oppheves.

- Denne resolusjonen utgjør en moralsk skamplett på Europarådet og nører opp hat og rasistiske strømninger i Europa, heter det i en uttalelse fredag.

Europarådet avviser kritikken.

- Europarådets mandat er å fremme respekten for menneskerettigheter, inkludert barns rettigheter, på lik linje med å kjempe mot rasisme, antisemittisme og fremmedfrykt, sier den tyske sosialdemokraten Marlene Rupprecht, som står bak resolusjonsteksten.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media