Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Israel: -Vi vurderte å drepe Arafat

Den israelske forsvarssjefen Moshe Ya'alon sier israelske myndigheter vurderte å drepe den palestinske lederen Yasser Arafat i fjor, skriver avisen Ha'aretz.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har diskutert det flere ganger, men etter å ha vurdert fordeler og ulemper ved å drepe Arafat, har vi avvist ideen, sa Israels forsvarssjef til israelske forretningsmenn i den israelske byen Beersheva søndag.

Det er første gang en fremtredende israelsk tjenestemann offisielt snakker om at israelske myndigheter diskuterte å likvidere Arafat.

Men det ser ikke ut til at det ble gjort praktiske forberedelser for å ta livet av Arafat, skriver Ha'aretz. I fjor lovet statsminister Ariel Sharon USAs president George W. Bush at Israel ikke ville gjøre noe for å skade Arafat.

På den annen side snakker både politikere og militære ofte åpent om å deportere Arafat. Blant andre har forsvarsminister Shaul Mofaz tatt til orde for dette.

(NTB)