Omikron-varianten:

Israel: 20 prosent kan bli smittet

Den femte smittebølgen herjer i Israel. I løpet av to-tre uker kan én av fem israelere bli smittet, ifølge sjefen for internasjonal presse ved det israelske helsedepartementet.

HUNDRETUSENER TESTES: Forrige uke ble det testet opp mot 200.000 israelere hver dag, ifølge helsemyndighetene. Bildet er tatt på et testsenter i Tel Aviv. FOTO: JACK GUEZ / AFP
HUNDRETUSENER TESTES: Forrige uke ble det testet opp mot 200.000 israelere hver dag, ifølge helsemyndighetene. Bildet er tatt på et testsenter i Tel Aviv. FOTO: JACK GUEZ / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- De vil ha alt fra asymptomatisk infeksjon, til alvorlig sykdomsforløp, sier Asher Salmon på et digitalt pressemøte med internasjonal presse mandag ettermiddag.

Det ble onsdag forrige uke satt ny smitterekord i Israel, med nærmere 12.000 smittetilfeller i løpet av ett døgn. Landet er inne i en femte smittebølge, som er drevet av den mer smittsomme omikron-varianten.

På grunn av smittesituasjonen startet Israel forrige uke å tilby en fjerde vaksinedose til alle over 60 år, i tillegg til helsepersonell. Fra før har også personer med svekket immunforsvar fått tilbud om en fjerde dose.

- Selvfølgelig er vi bekymret

Salmon sier at de vil vurdere effekten av den fjerde dosen på innleggelsesraten og smittetallene, før de eventuelt utvider tilbudet til andre grupper i samfunnet.

På spørsmål om de er bekymret for å gi en fjerde dose, uten å ha gode data på langtidsbivirkninger, svarer han:

- Selvfølgelig er vi bekymret. Det er årsaken til at vi ikke tilbyr den fjerde dosen til alle, men kun høyrisiko-grupper. Vanligvis ville en slik prosess tatt et par år med kliniske studier. Men vi står overfor en nødsituasjon, sier Salmon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer