VIL HINDRE SKIP: Amalthea, et skip med moldovsk flagg, la ut fra den greske havnebyen Lavrio lørdag. Israel sier de vil hindre skipet i å nå Gaza. Samtidig er det uklart om skipet i stedet har satt kursen for Egypt. FOTO: JOHN KOLESIDIS/ Reuters
VIL HINDRE SKIP: Amalthea, et skip med moldovsk flagg, la ut fra den greske havnebyen Lavrio lørdag. Israel sier de vil hindre skipet i å nå Gaza. Samtidig er det uklart om skipet i stedet har satt kursen for Egypt. FOTO: JOHN KOLESIDIS/ ReutersVis mer

Israel advarer mot Gaza-skip

Israel sa søndag at de ville hindre hjelpeskipet som skal være på vei på mot Gaza, i å nå det palestinske området.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Skipet Amalthea har med seg 2.000 tonn hjelpesendinger fra en veldedighetsorganisasjon som bærer navnet til Libyas leder Moamar Gaddafi. Det la ut fra den greske havnebyen Lavrio lørdag.

- Israel vil ikke la båten nå fram til Gaza, sier Yossi Peled, en av ministrene i den israelske regjeringen, til israelsk radio.

Han sa også at det å tillate båter å nå Gazastripen uten å bli undersøkt vil få alvorlige konsekvenser for Israels sikkerhet.

Søndag var det fremdeles tvil om hvorvidt skipet, som har moldovsk flagg, faktisk var på vei til Gaza, eller om det hadde satt kursen for Sinai i Egypt i stedet.

De som organiserer hjelpesendingen sier skipet fastholder Gaza som destinasjon, til tross for at det lørdag ble sagt at skipet ville dra til Egypt etter samtaler mellom utenriksministrene i Israel, Hellas og Moldova.

Ni personer ble drept i slutten av mai da israelske styrker bordet en tyrkisk hjelpekonvoi på vei til Gaza.

(NTB)