Israel advarer mot «Irans økende selvtillit» på grunn av militær provokasjon

Landets utenriksminister sier de ikke kan ignorere at to iranske krigsskip vil passere Suez-kanalen.

ADVARER MOT PROVOKASJON: Et iransk krigsskip og speedbåter tar på dette bildet del i en marineøvelse i Den Persiske Gulf. Foto: Reuters/Fars News/Scanpix
ADVARER MOT PROVOKASJON: Et iransk krigsskip og speedbåter tar på dette bildet del i en marineøvelse i Den Persiske Gulf. Foto: Reuters/Fars News/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hatforholdet mellom Israel og Iran blir nå enda sterkere etter at to iranske krigsskip satte kursen mot Suez-kanalen. Skipene vil passere kanalen på sin vei til Syria via Middelhavet, opplyste Israels utenriksminister Avigdor Lieberman på en pressekonferanse i dag, ifølge storavisa Yediot Ahronot.

- Dette er en provokasjon som beviser at Irans selvfølelse vokser fra dag til dag. Jeg ber det internasjonale samfunnet forstå at Israel ikke kan ignorere disse provokasjonene, sa Lieberman.

Ifølge Jerusalem Post vil den israelske marinen følge nøye med på de iranske krigsskipenes nærvær.

Avisa siterer Lieberman på at han refset det internasjonale samfunn for at de ikke gjør nok for å konfrontere de iranske provokasjonene.

- Jeg forventer at verden setter iranerne på plass. Vi er sanne allierte av USA i regionen, og det eneste landet som deler USAs verdier, sa han.

Den iranske marinen skal ifølge avisa ha mange gamle fregatter bygd i Storbritannia på 1970-tallet. I fjor hevdet myndighetene i Iran at de hadde produsert en egen fregatt kalt Jamaran, som antas å kunne skyte torpedoer, missiler og mindre artilleri-kanoner.