Israel advares mot å stanse penger til Gaza

Fikk brev fra Tony Blair og Verdensbanken.

MÅ HA PENGER: Midtøstenutsending og tidligere statsminister i Storbritannia, Tony Blair, advarer Israel i et brev han har forfattet sammenmed verdensbanken og IMF. Foto: EPA/ABED AL HAFIZ HASHLAMOUN
MÅ HA PENGER: Midtøstenutsending og tidligere statsminister i Storbritannia, Tony Blair, advarer Israel i et brev han har forfattet sammenmed verdensbanken og IMF. Foto: EPA/ABED AL HAFIZ HASHLAMOUN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sjefene for Verdensbanken og IMF, samt Midtøsten-utsendingen Tony Blair, advarer Israel mot å stanse overføring av penger fra de palestinske myndighetene på Vestbredden til Gazastripen.

I et brev som er undertegnet av Blair, Verdensbankens president Robert Zoellick og IMFs direktør Dominique Strauss-Kahn, blir Israel advart om at hindringene Israel legger i veien for pengeoverføringene til Gaza for å svekke Hamas, ikke gjør annet enn å skade moderate palestinere.

De tre er også kritiske til at to israelske banker har besluttet å kutte forbindelsene til palestinske banker.

«De to tiltakene kan få stor følger for den palestinske økonomien og de palestinske institusjonene, og etter hvert for Israels forhold til palestinerne,» heter det i brevet.

Tidligere har utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) bedt Israel oppheve hindringene for overføring av penger.

Israel innførte sanksjoner mot Gazastripen etter at Hamas grep kontrollen i juni 2007. Grensene er stengt, og bare det aller mest nødvendige av humanitære forsyninger slipper gjennom.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer