Covid-19 og vaksiner

Israel: Alle lærere har fått tilbud om corona-vaksine

I motsetning til i Norge, blir lærere prioritert i vaksinekøen i Israel. Nå går diskusjonen om lærere som ikke vil ta vaksine skal få lov til å undervise i klasserommene.

TILBAKE IGJEN: Skolene i Israel har vært stengt i flere perioder, men er nå åpne igjen. Her er fra Mevaseret Zion-skolen, som ble gjenåpnet denne uka. Foto: Reuters / NTB
TILBAKE IGJEN: Skolene i Israel har vært stengt i flere perioder, men er nå åpne igjen. Her er fra Mevaseret Zion-skolen, som ble gjenåpnet denne uka. Foto: Reuters / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Akkurat som i Norge, har Israel hatt en rekke nedstenginger av landets skoler. Denne uka åpnet mange av skolene dørene igjen. En av grunnene er at over fire millionerer israelere har fått minst én vaksine-dose.

- Vi åpner samfunnet sakte, men sikkert opp nå, og håper at vi er på vei mot en såkalt post-covid-hverdag, sier Tal Rabina, direktør for medie- og krisehåndtering i European Jewish Association, til Dagbladet.

Lærer-debatt

Rabina understreker at det, både i Israel og verden forøvrig, er stor usikkerhet rundt hva en post-corona-hverdag vil være.

- Men denne uka åpner skolene igjen. Det gjør også mye av handelsnæringen. Alt er naturlig nok veldig sårbart og usikkert, og jeg tør ikke si om vi vil fortsette på denne måten, men vi håper og tror jo at den massive vaksinekampanjen snart gir oss en mer normal hverdag, sier Rabina.

Vaksine-situasjonen i Norge og Israel er svært forskjellig: Hver eneste dag er målet i Israel at 140 000 israelere blir vaksinert. Det betyr at Israel bruker tre dager på å vaksinere like mange som Norge har vaksinert hittil i år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer