Israel angrep drivstofflast i Gaza

Israelske kampfly har angrepet en lastebil med drivstoff ved Rafah på Gazastripen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Israelske kampfly har angrepet en lastebil med drivstoff ved Rafah på Gazastripen, nær grensen mot Egypt. Ifølge islamistbevegelsen Hamas er flere mennesker drept eller skadd i angrepet.

Lokale leger kunne imidlertid ifølge nyhetsbyrået AFP ikke umiddelbart bekrefte meldingen om døde eller skadde i angrepet søndag morgen. En israelsk militærtalsmann sa at angrepene mot mål tilknyttet Hamas fortsatte.

Talsmannen opplyste at israelerne hadde gjennomført flere angrep i løpet av natten, blant annet mot en moské i Rimal-distriktet i Gaza by.

- Moskeen ble brukt som skjulested av terrorister, framholdt han.

Ifølge israelsk kringkasting ble det gjennomført rundt 20 flyangrep i løpet av natten til søndag. Dagen før ble minst 229 palestinere og én israeler drept i en omfattende serie av israelske angrep mot mål på Gazastripen.

Israels forsvarsminister Ehud Barak sa søndag at landet kan komme til å sette i verk en bakkeoperasjon i Gaza, i tillegg til angrepene fra luften. FNs sikkerhetsråd vedtok samme dag en uttalelse med krav om en umiddelbar stans i angrepene i Gaza.

(NTB)