Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Israel angrep dypt inne i Libanon

Harde angrep flere steder i Libanon i natt. Hizbollah-soldater er tatt til fange.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Israel startet i dag morges sitt mest alvorlige angrep inn i Libanon da israelske kommandosoldater raidet et sykehus og tok flere Hizbullah-soldater til fange. I tilleg ble minst sju sivile drept i luftangrep mot byen Baalbek, melder AP.

Det israelske militæret bekrefter at styrkene gikk inn i Baalbek, drepte flere soldater og tok flere med tilbake til Israel som fanger. Ingen israelske soldater skal ha blitt drept i angrepet.

- Fangene er ikke soldater

Hizbullah bekrefter at flere personer er tatt til fange, men sier de ikke er soldater.

- De som ble tatt som fanger er innbyggere. Det vil ikke ta lenge før fienden oppdager at de er vanlige borgere, sier en Hizbullah-talsmenn.

Ifølge flere vitner skal det ha pågått harde kamper i en time som nesten totalraserte sykehuset i Baalbek, som ligger 130 kilometer fra grensen til Israel. Sykehuset skal være finansiert og drevet av Hizbullah, forteller kilder til AP.

Rundt klokka fire i morges lokal tid sluttet kampene.

Rykker stadig dypere inn

ØDELEGGELSER: Byen Baalbek i Sør-Beirut ble bombet av israelske styrker også i forrige uke. Foto: SCANPIX/REUTERS
ØDELEGGELSER: Byen Baalbek i Sør-Beirut ble bombet av israelske styrker også i forrige uke. Foto: SCANPIX/REUTERS Vis mer

Mer enn 6000 israelske styrker er nå inne i Libanon og rykker stadig lenger inn i landet. Rapporter fra det israelske forsvarsdepartementet varsler at tropper vil søke å komme så langt som til Litani-elva, nærmere tre mil fra den israelske grensa, melder BBC.

Israel advarer sivile som oppholder seg nordøst for elva om forestående angrep, og ber dem forlate sine hjem.

image: Israel angrep dypt inne i Libanon
SKADET: En skadet israelsk soldat fraktes til sykehuset i Haifa etter angrepene i går.