Israel angrep flyktningleir - fire drept

Minst fire palestinere ble drept da den israelske hæren i natt rykket inn i flyktningleiren Rafah, sør på Gazastripen ved grensen til Egypt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vitner og sykehuskilder sier at tre ubevæpnede sivile ble drept da et israelsk kamphelikopter avfyrte en rakett og at en 24 år gammel væpnet palestiner ble skutt og drept av israelske soldater.

Rundt 40 israelske stridsvogner og flere bulldosere deltok i operasjonen med støtte fra helikoptre. Væpnede palestinere skal ha skutt mot de israelske soldatene. I tillegg til de drepte skal flere personer ha blitt skadd.

Den israelske hæren ville ikke umiddelbart kommentere operasjonen.

Uklart mål

Målet med operasjonen var ikke umiddelbart klart, men bulldoserne skal ha revet et hus i flyktningleiren. Siden det palestinske opprøret brøt ut for 30 måneder har israelske bulldosere revet hundrevis av hus i flyktningleiren og slik skapt et stadig større ingenmannsland mellom leiren og den egyptiske grensen. Leiren har vært et senter for palestinsk våpensmugling fra Egypt gjennom tunneler i jorda.

På Vestbredden forteller vitner at soldater i en jeep skjøt og drepte en 14 år gammel gutt som sto utenfor hjemmet sitt i Qalqilya. Den israelske hæren har gjenokkupert store deler av Vestbredden og gjennomfører stadig raid på Gazastripen. På grunn av krigen i Irak har USA bedt begge parter om tilbakeholdenhet. Selv om situasjonen har roet seg noe, er det fortsatt sporadiske voldsepisoder.

Flere hundre pågrepet

Onsdag gjennomførte den israelske hæren en større operasjon i byen Tulkarem på Vestbredden. Palestinske øyenvitner hevder at rundt 2.000 mennesker ble pågrepet. Den israelske hæren sier antallet pågrepne var rundt halvparten av dette.

Ifølge hæren ble elleve av de pågrepne identifisert som ettersøkte palestinere. Disse skal ha blitt satt i varetekt. Hæren hevder at de fleste andre ble sluppet fri etter at identiteten deres var kontrollert. Noen skal ha blitt holdt igjen for forhør.

(NTB-AFP)