Israel angrep pressebygning i Gaza

Israelske kamphelikoptre angrep natt til tirsdag en kontorblokk i sentrum av Gaza by, der en rekke palestinske og utenlandske journalister og medier har sine kontorer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Målet for angrepet var kontorene til tidsskriftet al-Jeel og internettavisa Islam Online, som begge er kjent for å sympatisere med Hamas-bevegelsen.

Tre raketter ble skutt mot bygningen, der også fjernsynsstasjonene BBC, tyske ARD og Al Jazeera har sine kontorer.

- Kontakt med terrorister

Israelske talsmenn beskrev senere kontorene som ble angrepet som «et kommunikasjonssenter i konstant kontakt med terrorister», og viste til at de to publikasjonene ofte publiserer kunngjøringer der Hamas tar på seg ansvaret for angrep og aksjoner.

Al-Jeels eier, den palestinske journalisten Mustafa al-Sawaf, avviste anklagene, og kalte dem «et israelsk påskudd for å dekke over forbrytelsene mot det palestinske folk».

Ifølge palestinske sykehuskilder ble fem personer såret under det israelske angrepet, tre av dem tilfeldig forbipasserende på gaten utenfor. Tilstanden til de sårede skal ikke være alvorlig.

Hamas-angrep

Kort tid etter angrepet mot den 13 etasjer høye bygningen i Gaza by, angrep israelske kamphelikoptre også et mekanisk verksted i flyktningleiren Nusseirat på Gaza-stripen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer