Israel angriper fra sjøen og lufta

Israel angrep Gaza fra lufta og fra sjøen sent i kveld, men har ikke til hensikt å ta områder under palestinsk selvstyre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den israelske hæren bekrefter at Gaza ble angrepet med kampbåter og kamphelikoptre sent mandag kveld, men understreker at Israel ikke har til hensikt å ta tilbake områder som er underlagt palestinsk kontroll.

Hæren opplyser videre at den har stengt av veier i Gazastripen og gått inn i palestinske områder.

- Israelske styrker vil erobre ethvert område som er nødvendig av sikkerhetsgrunner, heter det i en uttalelse.

-Når oppdraget er avsluttet vil soldatene forlate området.

Israelske kamphelikoptre og kampbåter avfyrte mandag kveld raketter mot hovedkvarteret til den palestinske elitestyrken Styrke 17 i Gaza, president Yasser Arafats livgarde, i flyktningleiren Deir al-Balah. Ifølge de palestinske sikkerhetsstyrkene ble minst seks palestinere skadd i angrepene.

Samtidig ble det meldt at israelske styrker gikk til angrep på byen Beit Hanun, et området som er under full palestinsk kontroll nord på Gazastripen. Bulldosere ble brukt til ødelegge palestinske grenseposter, ifølge øyenvitner.

Tre medlemmer av den palestinske sikkerhetsstyrken ble tidligere på kvelden skadd da israelske stridsvogner skjøt granater mot palestinske posisjoner i Gaza.

Angrepene er en hevn for at en israelsk by ble truffet av granater fra bombekastere tidligere på dagen. Fem granater avfyrt mot den israelske byen Sderot, fem kilometer fra grensen til Gaza. Ingen kom til skade i angrepet, men israelske militære beskrev det som «svært alvorlig.»

De palestinske selvstyremyndighetene sier deres sikkerhetsstyrker ikke sto bak angrepet og at de etterforsker hendelsen.

Det er første gang et bombekasterangrep har nådd så langt inn på israelsk område, etter at det palestinske opprøret begynte for sju måneder siden.

En talsmann for Israels statsminister Ariel Sharon varslet tidli gere på kvelden hevnaksjoner etter det palestinske angrepet.

- Det er lite sannsynlig at vi lar dette ligge og vi overveier hvilke skritt vi skal ta videre for stanse slike fiendtlige handlinger, sa Raanan Gissin.

(NTB)