Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Israel åpner for å løslate fanger

Israel vil fortsette angrepene på Gazastripen så lenge militante palestinere holder den kidnappede, israelske soldaten fanget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Isreals statsminister Ehud Olmert avviste i dag å løslate palestinske fanger mot løslatelse av den kidnappede soldaten Gilad Shalit.

Men han sa også at han tidligere har vært villig til å løslate palestinske fanger i forbindelse med avtaler med moderate palestinske grupper.

- Dette åpner for en indirekte avtale for løslatelse av den kidnappede soldaten, skriver nyhetsbyrået AP.

- Planla løslatelse

Olmert skal lenge ha planlagt å løslate fanger da militante palestinerne tok den unge israelske soldaten til fange 25. juni.

Men en slik løslatelsesavtale kan han bare inngå med moderate krefter.

- Det er ingen hemmelighet at vi ville løslate fanger før kidnappingen. Men vi planla å løslate dem til moderate elementer, ikke til terrorister, skal Olmert ha sagt i et regjeringsmøte i dag.

Krigen fortsetter

- VILLE LØSLATE FANGER: Israels statsminister Ehud Olmert sa i dag at han hadde planlagt å løslate palestinske fanger. Så kom kidnappingen av den israelske soldaten Gilad Shalit. Alle foto: SCANPIX
- VILLE LØSLATE FANGER: Israels statsminister Ehud Olmert sa i dag at han hadde planlagt å løslate palestinske fanger. Så kom kidnappingen av den israelske soldaten Gilad Shalit. Alle foto: SCANPIX Vis mer

Gisseltagingen av den unge israelske soldaten har utløst en større israelsk militæraksjon i de palestinske områdene. En rekke Hamaspolitikere er tatt til fange, og så langt har 40 palestinere mistet livet under angrepene. 

I dag sa talsmenn for den israelske hæren det klart at så lenge soldaten holdes fanget og militante palestinere sender raketter mot Israel, kommer den til å fortsette offensiven.

– Det enkleste de kan gjøre er å slippe fri soldaten og stoppe rakettangrepet. Da kommer ting til å vende tilbake til normalt igjen, sier justisminister Haim Ramon til israelsk radio.

– Det eneste vi ønsker med vår operasjon, er å stoppe terroren, hevder Ramon.

Seksåring drept i hagen

Tre av de siste ofrene for de israelske angrepene er seks år gamle Rawan Hajaj, hennes 20 år gamle bror og deres mor. De ble drept i sin egen hage under et israelsk rakettangrep i går kveld.

Eksplosjonen blåste hull i ett av husets yttervegger. Gårdsplassen utenfor huset og inngangspartiet ble ifølge øyenvitner dekket med blod.

 -Kroppsdeler lå strødd, og barn skrek da jeg ankom huset, forteller Sakr Hajaj til nyhetsbyrået AP.

image: Israel åpner for å løslate fanger
DREPT I HAGEN: Seks år gamle Rawan Hajaj ble drept i et israelsk rakettangrep i går kveld.
FORTSATT KIDNAPPET: <a href="http://en.wikipedia.org/wiki/Gilad_Shalit">Gilad Shalit</a> ble bortført 25. juni. Han antas å fortsatt være i live.