Israel avbryter forhandlinger

WASHINGTON (NTB-AFP): Israel avbrøt i dag forhandlingene med palestinske toppledere utenfor Washington på grunn av granataksjonen mot en bussholdeplass i Beersheba tidligere på dagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

De israelske utsendingene med statsminister Benjamin Netanyahu og utenriksminister Ariel Sharon i spissen er bare villige til å diskutere kravene om at Yasser Arafats selvstyremyndigheter må skjerpe kampen mot terrorister, opplyste israelske talsmenn.

Aksjonen i Beersheba, som førte til at 64 mennesker ble skadd, understreker behovet for mer omfattende palestinsk tiltak før det kan undertegnes en ny fredsavtale, sa talsmennene.

I en erklæring fra Netanyahus indre kabinett het det at den israelske delegasjonen ikke vil oppholde seg i Wye Mills utenfor Washington på ubestemt tid. Israel hadde planlagt å drøfte åpningen av den palestinske flyplassen i Gaza og andre utestående spørsmål, da forhandlingene ble forlenget med én dag i dag.

Men delegasjonen bestemte seg i stedet for å kreve at palestinerne må oppfylle sine forpliktelser før samtalene kan fortsette, het det i erklæringen.

Kong Hussein av Jordan var ventet til Washington senere i dag, og han skal ha sagt seg villig til å spille rollen som mekler, dersom partene ønsker det.

Kongen oppholder seg i USA for å få behandling for kreft ved et sykehus i Minnesota.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer