Israel avbryter forhandlinger

WASHINGTON (NTB-AFP): Israel avbrøt i dag forhandlingene med palestinske toppledere utenfor Washington på grunn av granataksjonen mot en bussholdeplass i Beersheba tidligere på dagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De israelske utsendingene med statsminister Benjamin Netanyahu og utenriksminister Ariel Sharon i spissen er bare villige til å diskutere kravene om at Yasser Arafats selvstyremyndigheter må skjerpe kampen mot terrorister, opplyste israelske talsmenn.

Aksjonen i Beersheba, som førte til at 64 mennesker ble skadd, understreker behovet for mer omfattende palestinsk tiltak før det kan undertegnes en ny fredsavtale, sa talsmennene.

I en erklæring fra Netanyahus indre kabinett het det at den israelske delegasjonen ikke vil oppholde seg i Wye Mills utenfor Washington på ubestemt tid. Israel hadde planlagt å drøfte åpningen av den palestinske flyplassen i Gaza og andre utestående spørsmål, da forhandlingene ble forlenget med én dag i dag.

Men delegasjonen bestemte seg i stedet for å kreve at palestinerne må oppfylle sine forpliktelser før samtalene kan fortsette, het det i erklæringen.

Kong Hussein av Jordan var ventet til Washington senere i dag, og han skal ha sagt seg villig til å spille rollen som mekler, dersom partene ønsker det.

Kongen oppholder seg i USA for å få behandling for kreft ved et sykehus i Minnesota.