NEI TIL ATOMFRI SONE: Israel støtter ikke ideen om en atomfrisone i Midt-Østen, slik som FNs sikkerhetsråd, med blant annet USA i spissen, støtter oppunder. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet
NEI TIL ATOMFRI SONE: Israel støtter ikke ideen om en atomfrisone i Midt-Østen, slik som FNs sikkerhetsråd, med blant annet USA i spissen, støtter oppunder. Foto: Jørn H. Moen / DagbladetVis mer

Israel avviser atomvåpenfri sone

Trosser FNs sikkerhetsråds idè.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Israel har ingen planer om å revurdere sin politikk til tross for at FNs sikkerhetsråd støtter en atomvåpenfri sone i Midtøsten.

Alle de faste medlemmene av sikkerhetsrådet, inkludert USA, støttet ideen om en atomvåpenfri sone. Men Israel viker ikke, understreker en israelsk tjenestemann overfor Reuters.

- Det kommer ikke fram noe nytt her, og det er ingen grunn til å endre retning for vår del, sier tjenestemannen.

Det er først og fremst Egypt som har jobbet for ideen, som altså støttes av Sikkerhetsrådet. USAs støtte sees som et ledd i kampen for å få de arabiske landene med på sanksjoner mot Irans atomprogram.

Israel har aldri formelt innrømmet å ha atomvåpen, men eksperter antar at landet har et arsenal på rundt 200 kjernefysiske våpen, melder NTB.