KAMPENE FORTSETTER: Det hjelper lite at FN har vedtatt en resolusjon om våpenhvile, så lenge Israel fortsetter å bombardere Gaza og Hamas fortsetter å skyte raketter mot Israel. Her treffer israelske raketter Gaza i kveld. Foto: Anja Niedringhaus/Scanpix/AP
KAMPENE FORTSETTER: Det hjelper lite at FN har vedtatt en resolusjon om våpenhvile, så lenge Israel fortsetter å bombardere Gaza og Hamas fortsetter å skyte raketter mot Israel. Her treffer israelske raketter Gaza i kveld. Foto: Anja Niedringhaus/Scanpix/APVis mer

Israel avviser FNs krav om våpenhvile

Fortsetter militæroffensiven i Gaza.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sikkerhetsutvalget i den israelske regjeringen vedtok fredag å gå videre med militæroffensiven på Gazastripen til tross for FN-resolusjonen som krever umiddelbar våpenhvile.

- Ministrene understreker at Israel har rett til å beskytte sine innbyggere. De israelske styrkene vil fortsette med sin operasjon for å nå målene med offensiven, som er å oppnå en forandring i sikkerhetssituasjonen i de sørlige delene av Israel, sier en kilde fra regjeringsapparatet.

- Hæren vil også fortsette med sin operasjon for å sette en stopper for smuglingen av våpen inn til Gazastripen, sier kilden.

(NTB)


Les også: Hamas avviser FN-resolusjonen