Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Israel avviser planer om atomangrep

- Vi støtter diplomatiske aksjoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tidligere i dag meldte The Sunday Times at Israel i all hemmelighet planlegger å gå løs på Iran med atomvåpen. Nå benekter det israelske utenriksdepartementet påstandene.

- Israels fokus nå er å gi full støtte til diplomatiske aksjoner, sier utenriksdepartementets talsmann, Mark Regev, til nyhetsbyrået AP.

The Sunday Times hevdet at Israel vil bruke atomvåpen for å ødelegge Irans anlegg for anriking av uran. Men ifølge Regev foreligger det ingen slike planer. Israel har større tro på FN-resolusjonen om å sanksjonere Iran for å nekte å stoppe anrikingen av uran.

FNs sikkerhetsråd vedtok å sanksjonere Iran i november, på tross av at Irans president Mahmoud Ahmadinejad hevder at anrikingen ikke er militært motivert.

Israels statsminister Ehud Olmert har hele tiden sagt at saken må behandles diplomatisk. Han har ikke ønsket å kommentere artikkelen i the Sunday Times.

INGEN FARE: Atomanlegget i Natanz, Iran, får stå i fred litt til, skal vi tro det israelske utenriksdepartementet. Foto: Scanpix / AFP
INGEN FARE: Atomanlegget i Natanz, Iran, får stå i fred litt til, skal vi tro det israelske utenriksdepartementet. Foto: Scanpix / AFP Vis mer
INGEN KOMMENTAR: Israels statsminister vil ikke kommentere påstandene om at Israel vil angripe Iran med atomvåpen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!