Israel beklager å ha drept palestinske barn

Innrømmer at de tre drepte palestinske guttene bare var ute og lekte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den israelske hæren innrømmer fredag at de tre palestinske guttene som ble drept tidligere i uken, ikke hadde tilknytning til palestinske ekstremister, men at de bare var ute og lekte.

- Etter å ha gransket hendelsen, virker det klart at barna lekte i nærheten av en utskytingsrampe, og ikke var involvert i fiendtlig aktivitet, sier en israelsk militærtalsmann fredag.

De tre palestinske guttene som ble drept var ni, ti og tolv år gamle.

Soldatene som åpnet ild mot et område på Gazastripen onsdag, oppdaget tre personer av ubestemmelig alder først nærme seg og deretter trekke seg tilbake igjen fra en utskytingsrampe for Qassam-raketter, som om de hadde ladet den.

- Soldatene skjønte ikke før i aller siste minutt at det var snakk om barn, men da var det for sent å stanse ilden, sier talsmannen videre.

Den israelske hæren beklager at barna ble drept, men holder samtidig palestinske ekstremister ansvarlig for å avfyre raketter fra ubebodde områder mot israelsk territorium.

(©NTB)

DREPT: Mahmud Mussa Ghazal (10) var en av de tre drepte palestinske guttene. Israel ber nå om unnskyldning. AFP PHOTO/MAHMUD HAMS/SCANPIX
DREPT: Mahmud Mussa Ghazal (10) var en av de tre drepte palestinske guttene. Israel ber nå om unnskyldning. AFP PHOTO/MAHMUD HAMS/SCANPIX Vis mer