Israel benekter klasevåpen-bruk

Og sier de nærmer seg målet.

SIER ISRAEL NÆRMER SEG MÅLET:  Talsmann for den israelske regjeringen, Mark Regev, benekter at de har brukt klasevåpen i Gaza.
SIER ISRAEL NÆRMER SEG MÅLET: Talsmann for den israelske regjeringen, Mark Regev, benekter at de har brukt klasevåpen i Gaza. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GAZA BY/ASHKELON (Dagbladet.no): Israel har iverksatt et enormt pr-apparat for å få fram sitt syn på den pågående krigen. Overalt hvor internasjonale journalister beveger seg, kommer høytstående israelske talsmenn springende for å gi kommentarer.

I morges var det rådgiver og talsmann for den israelske regjeringen, Mark Regev, som kom til Holiday Inn-hotellet i Ashkelon, hvor internasjonale media bor, i håp om å komme seg inn i Gaza.

- Israel er nær ved å nå sine mål, og nærmer seg slutten og vi tror Hamas' militærmaskin er kraftig ødelagt, sier Regev i dag.

Hamas svarer tilbake For få dager siden snakket Dagbladet med Abu Ubaida, som er talsmannen for Hamas? bevæpnede ving. Han var ikke enig i Regevs analyse av situasjonen:

- Israel forsøker å legge press på oss med å angripe de sivile. Men dette vil aldri avgjøre krigen militært. De kommer til å vite at fortsettelse av krigen er en historisk feil og at vi skal overraske dem hver dag.

Stadig flere kommentatorer sier nå at Israel er inne i sin tredje fasen av krigen. En rekke reservister er sendt i Gaza, og den «tredje fasen» skal bety at israelske styrker ruller lengre og lengre inn i Gaza by og andre svært befolkede områder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.