Israel beordrer ambassader til å henge opp Hitler-bilde

Håper at bildet skal stilne kritikken mot ulovlige bosetninger.

SKAL STILNE KRITIKKEN: Israel beordrer ambassader til å henge opp et bilde av Adolf Hitler. Dette er en voksdukke utstilt hos Madame Tussauds. Foto: AFP PHOTO/JOHN MACDOUGALL/Scanpix
SKAL STILNE KRITIKKEN: Israel beordrer ambassader til å henge opp et bilde av Adolf Hitler. Dette er en voksdukke utstilt hos Madame Tussauds. Foto: AFP PHOTO/JOHN MACDOUGALL/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det israelske utenriksdepartementet har beordret sine ambassader til å henge opp et bilde av Adolf Hitler og en palestinsk leder. Håpet er at bildet skal stilne kritikken mot ulovlige bosetninger.

Det er den omstridte utenriksministeren Avigdor Lieberman som har fremmet forslaget, skriver den britiske avisen The Independent.

Fotografiet fra 1941 viser Adolf Hitler i møte med den palestinske stormuftien av Jerusalem, Mohammad Amin al-Husseini.

Husseini, på den tiden overhode for en Jerusalems mest innflytelsesrike familier, sympatiserte med Nazi-Tyskland og hjalp til med å starte en SS-gruppe i Bosnia.

Lieberman håper bildet skal virke preventivt på kritikk mot de israelske planene om nye bosetninger i palestinskdominerte Øst-Jerusalem, som ble annektert etter seksdagerskrigen i 1967. Annekteringen er ikke internasjonalt anerkjent.

En rekke israelske diplomater med lang fartstid frykter imidlertid at fotografiet vil virke mot sin hensikt.

- Om dette dreier seg om kontroll over Jerusalem, så er utsendelse av et historisk fotografi som dette en total skivebom. Det har ingenting med saken å gjøre, sier en israelsk tjenestemann i Jerusalem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer