Israel ber libaneserne flykte

Etter krigens blodigste dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): 63 sivile libanesere døde i israelske bombeangrep onsdag, i den blodigste dagen i Libanon siden Israel startet offensiven mot landet 12. juli.

Israel har kringkastet flere meldinger der de ber libanesiske sivile forlate områdene som ligger nærmest Israel, et mulig forvarsel om at en bakkeinvasjon er på trappene. Israel fortsetter kampen for å nøytralisere Hizbollah, til tross for de libanesiske myndighetenes bønn om å spare landet for ytterligere drap og ødeleggelser.

Minst 299 libanesere og 29 israelere er til nå drept i den åtte dager lange krigen, melder nyhetsbyrået AP.

23 tonn eksplosiver

Ved midnatt gikk israelske kampfly til angrep mot en bygning sør i Beirut der de antok at flere av Hizbollahs frontfigurer befant seg, deriblant Hizbollah-leder Sheik Hassan Nasrallah.

Hele 23 tonn eksplosiver ble sluppet over bygningen som ifølge israelske myndigheter skjulte en bunker. Hizbollah avviser at noen av gruppens medlemmer eller ledere ble drept i angrepet og skriver i en fax til AP at bombene traff en moské som var under bygging.

To israelske brødre på tre og ni år døde da Hizbollah-raketter eksploderte i byen Nazareth i Nord-Israel onsdag ettermiddag, opplyser israelske helsemyndigheter. Flere bomber har også regnet over den israelske byen Haifa i natt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer