Israel beskutt fra Libanon

Mulig ny front i krigen. - Israel skyter tilbake.

PÅ GRENSA: Her patruljerer israelske soldater grensa mot Libanon, bak rakettnett og med høye antenner. I natt kom ble det avfyrt raketter fra den libanesiske sida. Foto: AP Photo
PÅ GRENSA: Her patruljerer israelske soldater grensa mot Libanon, bak rakettnett og med høye antenner. I natt kom ble det avfyrt raketter fra den libanesiske sida. Foto: AP Photo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Israelske myndigheter melder at minst tre raketter avfyrt fra Libanon skal ha slått ned i Nord-Israel, melder CNN. Dermed kan krigen i Gaza ha blitt utvidet med en front nr. to; det er det første rakettangrepet i nord siden Israels offensiv på Gaza begynte 3. juledag.Ifølge både CNN og israelsk TV har Israel besvart bombingen. De skal ha skutt fem granater mot mål i Sør-Libanon. Gammel rakett-typeIsraelsk TV melder at libanesiske kilder sier en palestinsk gruppe står bak, og at mange flere bomber ville blitt avfyrt hvis Hizbollah ønsket å åpne en ny front i krigen. Det skal også ha blitt brukt en gammel type raketter som Hizbollah ikke skal ha brukt på flere år. En av rakettene som traff Israel falt ned i Nahariya i vestlige Gallilea, ifølge den israelske avisa Ha'aretz. Ifølge israelsk TV har skolen blitt avlyst for dagen og bomberommene åpnet i området.

Skolene i sør-Libanon stenges også, av frykt for Israels svar.

En tjenestemann i de libanesiske sikkerhetstjenestene bekreftet at det torsdag morgen ble skutt fra israelsk side av grensen mellom de to landene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer