Israel beskylder Gilbert og Fosse for løgn

- Gilberts historier er Dantes fantasi verdig,sier talsmann.

MADS GILBERT:  I en spesialutgave av legetidsskriftet Lancet kaller Mads Gilbert forholdene på sykehusene på Gaza for et marerittaktig blodbad. Men en Israel mener Gilbert har fantasi som er Dantes verdig. 
Lege Mads Gilbert under en av mange operasjoner på Shifa-sykehuset i Gaza.
Foto Norwac 2009 / SCANPIX
MADS GILBERT: I en spesialutgave av legetidsskriftet Lancet kaller Mads Gilbert forholdene på sykehusene på Gaza for et marerittaktig blodbad. Men en Israel mener Gilbert har fantasi som er Dantes verdig. Lege Mads Gilbert under en av mange operasjoner på Shifa-sykehuset i Gaza. Foto Norwac 2009 / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I det siste nummeret av legetidsskriftet Lancet krever leger fra flere land en slutt på Israels militæroffensiv på Gazastripen.

I en spesialrapport om lidelsene som følge av militæroffensiven skriver de norske legene Mads Gilbert og Erik Fosse at forholdene på sykehusene på Gazastripen er et marerittaktig blodbad.

Men deres selvopplevde beskrivelser fra 14 dager på sykehuset blir tilbakevist av en israelsk talsmann som beskylder de to for ondsinnede løgner og systematisk demonisering av Israel.

I artikkelen i Lancet skriver de blant annet at Shifa-sykehuset har måttet be om ekstra kjøleutstyr før lik med store skader begynner å gå i oppløsning. Sykehuset, som er Gazas største, hadde alle sine 585 senger fylt av sårede i den første uka av den israelske offensiven.

Israels militære innrømmer at de har løsnet på kravene i den pågående krigen for å unngå at deres egne soldater blir drept eller bortført. Men de hevder at Hamas-krigere bruker sivile klær og gjemmer seg i skoler, moskeer og boligområder, noe som gjør det vanskelig å unngå å ramme sivile.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer