Israel betaler rekorderstatning til drept fotograf

Punger ut drøye 15 millioner etter å ha skutt britisk kameramann på Gaza i 2003.

LIKE FØR: Dette bildet, tatt 1. mai 2003, viser James Miller på jobb i Rafah. Dagen etter ble han skutt og drept av israelske soldater. Foto:  AFP/SCANPIX
LIKE FØR: Dette bildet, tatt 1. mai 2003, viser James Miller på jobb i Rafah. Dagen etter ble han skutt og drept av israelske soldater. Foto: AFP/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Familien til en britisk kameramann som ble skutt og drept av israelske soldater på Gazastripen i 2003, får rekorderstatning fra Israel.

James Miller arbeidet med en dokumentarfilm om krigstraumer blant palestinske barn i Rafah helt sør på Gazastripen, da han ble drept i et av Israels angrep mot området.

34-åringens familie har siden den gang, med støtte fra britiske myndigheter, kjempet en intens kamp for å få Israel til å erkjenne skyld og betale erstatning.

15 millioner kroner

Israelske og britiske medier melder at det nå er inngått forlik i saken, der Israel har gått med på å betale drøyt 15 millioner kroner i erstatning til Millers etterlatte.

En talsmann for det israelske utenriksdepartementet bekrefter at erstatningsbeløpet er i den størrelsesorden, men understreker at utbetalingen ikke på noen måte må sees som en erkjennelse av skyld.

Israel har aldri tidligere betalt så mye i erstatning etter drap på utenlandske statsborgere, og både kameramannens familie og britiske myndigheter er fornøyde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer